Välkommen!

Du har nu kommit till Bodywork Sweden och Martin Lundgren. Mitt fokus ligger på svårlösta kroniska problem i rörelsapparaten. Jag jobbar med människor som har smärtproblematik, begränsas av skador, restriktioner och kompensationer som gör att det inte kan prestera eller fungera optimalt.

 

Jag har en bakgrund som elitsatsande vindsurfare. Under många år bodde jag på Gran Canaria men hade återkommande problem med olika typer av skador. Frustrationen att inte göra det jag gillade mest inspirerade mig till söka en mängd olika behandlingsformer och terapier. Allt från sportläkare med injektioner till kiropraktorer, massörer, fysioterapeuter till träning, rehab och olika yogaformer. Detta väckte ett stor intresse för hur kroppen fungerar, olika behandingsformer och framför allt hur man kan utveckla kroppen och få kroppen att fungera mer optimalt. Och sedan jag blev massageterapuet 2004 har jag varit på en orubblig jakt efter de metoder som gör verklig skillnad.

Jag blev starkt imponerad när jag kom i kontakt med Strukturell Integrering 2006. Och började direkt efter det behandla på detta sätt.  Jag gick min första Anatomy Trains workshop 2008. Blev Structural Bodyworker 2009.  Board Certified KMI structural integrator 2012. Certifierades i AiM 2011. Utbildad yingyogalärare(120h).  Utöver detta har jag deltagit och assisterat i en mängd olika workshops och kurser.

Jag ger föreläsningar och workshops i olika former. Framför allt relaterat till fascia, behandlingar, självbehandling, gånganalys och systemiskt rörelsebaserad anatomi.

Jag är djupt passionerad över vilka förändringar som är möjliga genom Strukturell Integrering och olika rörelsebaserade tillvägagångsätt.  Jag har även ett specialkompetens när det kommer till gångcykeln och håller för närvärande på att utveckla en behandlingserie efter Gary Wards Flow motion model of gait. Jag är den första och den enda som är utbildad i KMI i Sverige sedan 2012.

Få bukt med kroniska besvär och smärtproblematik

Frigöra restriktioner, spänningsmönster och kompensationer i kroppen.

Optimera idrottsprestation, behandla och förebygga skador

Få kroppen att fungera mer optimalt och med större rörelsefrihet

Få bestående strukturella och biomekaniska förändringar i kroppen

Få kroppen längre, lättare och friare

KMI ÄR

En av de mest avancerade former av djupgående behandlingar som finns

Unikt när det kommer till att förstå hur restriktioner och spänningar fortplantar sig i kroppen.

Inte symptominriktat utan ett sätt att jobba systemiskt, dvs åstadkomma förändringar i hela kroppen. (hur skillnader i fötter kan ge skillnader i höfterna t.ex.)

KMI utförs vanligtsvis 12 gånger a 90 min, där man individanpassat helrenoverar kroppen från topp till tå. 1 gång i veckan är det som brukar fungera bäst men varannan går också bra. Jag erbjuder även 3 gångers behandlingar för att få till förändringar i kroppen, men för mer spektakulära och bestående resultat är det bättre med 12 ggr. Vid specifika problem ger jag även engångsbehandlingar. Läs mer om KMI

AiM – From pain to Peak Perfomance

 

Sedan juni 2011 arbetar jag även med en behandlingsmetod  som kallas Anatomy in motion- Aim. Den är grundad av Gary Ward som är först i världen med att ha kommit fram med en heltäckande översikt av gångcykeln – The Flow model of gait. Genom denna nya unika behandlingsmetod får man en helt ny förståelse för vilka begränsningar och kompensationer som finns i kroppen och framför allt hur man kan få kraftiga förändringar till det bättre. Inom metoden använder man sig av mobilisering i rörelse och dynamisk stretch i alla plan  för att komma åt kompensationer, ge bättre rörlighetsförmåga, och framför allt länka/koppla samman rörelser i kroppen. På detta sättet kan man komma åt kompensationer, smärtproblematik, få rörelse där man behöver den och även få kroppen att börja fungera mer optimalt.  Förutom KMI är AIM det enda jag känner till som kan ge bestående förändringar i fotvalv och hur fötterna fungarer.

AiM har radikalt ökat min förståelse för hur kroppar fungerar, vilket även har påverkat mina manuella behandlingsstrategier. AiM och KMI fungerar utmärkt att kombinera ihop eftersom de har samma mål och arbetar efter samma tankesätt.